Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenStoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spek
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spekA

Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spekA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 fazant
  • olijfolie
  • 50 g gezouten boter
  • 1 el honing
  • 30 cl gevogeltefond
  • 20 cl bruin bier
  • 10 cl verse room (facultatief)
  • 10 takjes tijm
  • 10 laurierblaadjes
  • 8 grote voorgekookte aardappelen in de schil
  • 4 uien
  • 700 g kleine witloofstronken
  • 14 sneden ontbijtspek
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filets | Fazant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1U

    1. Verwarm de oven voor op ovenstand 6/7 - 200°C. Snijd het spek in reepjes van 3 cm en leg de helft opzij.
    2. Bak de fazant langs alle kanten aan in 20 g boter tot hij een mooi kleurtje heeft. Breng op smaak en leg hem in een ovalen stoofpan die in de oven kan. Schik er de stronkjes witloof rond, samen met de helft van het spek, het bier, de gevogeltefond, de honing, 2 takjes tijm en 2 laurierblaadjes. Dek af en laat 45 min. garen in de oven.
    3. Neem de aardappelen in de schil en maak er overlangs fijne sneetjes in zonder tot op de bodem te gaan. Nu kan je ze in waaiervorm openen. Stop een stukje spek tussen elk plakje en voeg aan elke aardappel een laurierblaadje en een takje tijm toe. Bestrooit licht met peper en zout. Schil de uien en snijd ze in tweeën. Leg ze met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal, samen met de aardappelen. Doe er 30 g boter in kleine stukjes bij, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet gedurende 20 min. in de oven. Haal dan de uien eruit en laat nog 10 min. verder garen.
    4. Haal de fazant uit de stoofpan en houd hem warm. Verwijder de tijm en de laurier uit de saus en voeg eventueel wat room toe. Laat even inkoken op een hoog vuur.
    5. Serveer de in stukken gesneden fazant met de uien, de aardappelen en het witloof.

    Kooktip

    Kook je aardappelen vooraf in water of stoom ze, maar let erop dat ze nog goed stevig blijven. Ze garen dan verder in de oven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 443; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 897,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Stoofpot van fazant met witloof in de oven en waaieraardappelen met gerookt spekA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filets | Fazant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35