Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenStoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote ui
  • 1 sjalot
  • 50 cl sap van witte druiven
  • 100 g rozijnen
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 fazantenhen in 6 gesneden (zoals een kip)
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • boter
  • 10 cl droge witte wijn
  • 100 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Spekblokjes | Natuur
    1+1 gratis
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
    Afhaling vanaf 19/01
  • Kip | Soep
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Smelt de boter en de olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel. 
    2. Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
    3. Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
    4. Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig. 
    5. Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.

    Kooktip

    Bestel de fazantenhen in de afdeling gevogelte en vraag om ze al in stukken te snijden.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Sauzen en specerijen
    • Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Mix 3 rozijnen
    250 gr
    11,40 €/kg
    €2,85
  • Spekblokjes | Natuur
    1+1 gratis
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
    Afhaling vanaf 19/01
  • Kip | Soep
    Dit product is niet meer beschikbaar