Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenStoofpot van fazant en dahl van linzen
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant en dahl van linzen

Stoofpot van fazant en dahl van linzen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpot van fazant en dahl van linzen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g tomatenblokjes uit blik (voor de saus)
  • 1 el honing
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 50 g notenmengeling (hazelnoten, walnoten, pistachenoten …)
  • 12 zachte, gedroogde abrikozen
  • 200 g koraallinzen
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • 3 uien (voor de saus)
  • 4 eetlepels Indisch currypoeder (voor de saus)
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes (voor de saus)
  • 15 g verse koriander (voor de afwerking)
  • 50 g gehakte pistaches (voor de afwerking)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 2 eetlepels kurkumapoeder (voor de saus)
  • 2 eetlepels korianderpoeder (voor de saus)
  • 1 eetlepel komijnpoeder (voor de saus)
  • 1 el olijfolie (voor de saus)
  • 2 eetlepels rietsuiker (voor de saus)
  • 2 dl kokosmelk (voor de saus)
  • 1 citroen (het sap, voor de saus)
  • 4 cm gember (voor de saus)
  • 8 fazantenbouten
  • 3 dl gevogeltefond
  • 5 g laurier
  • 10 g tijm
  • 1 rode peper (voor de afwerking)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mix van geroosterde noten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sap | Sinaasappel | Vers
    50 cl
    3,98 €/l
    €1,99
  • Eend | Bouten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u15

    1. Verwarm de oven voor op 120°C.
    2. Snijd het spek in repen van 3 cm breed. Pel de uien en snijd ze in 6.
    3. Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en kleur de stukken fazant bruin. Kruid met peper en zout en doe de stukken fazant samen met 2 uien, de spekreepjes, de gevogeltefond, de honing, het sinaasappelsap, de abrikozen, de veenbessen, de noten, de tijm en de laurier in een grote stoofpot. Zet het deksel erop en plaats in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
    4. Kook ondertussen de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
    5. Bereid de saus: zet een klein pannetje zonder vetstof op het vuur en bak er het currypoeder, de mosterdzaadjes, het komijn- en korianderpoeder kort in op. Voeg de olijfolie toe en doe er de ui, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap en de rietsuiker bij. Schil de gember, rasp, knijp uit en voeg het sap toe. Laat ± 10 min stoven, voeg de kurkuma toe en breng verder op smaak met peper en zout.
    6. Haal het vlees van het been, dat moet nu heel gemakkelijk gaan.
    7. Meng de saus onder de linzen en het fazantenvlees. Werk verder af met koriander, fijngesnipperde rode peper en gehakte pistachenoten. Geef er enkele limoenpartjes bij.

    Kooktip

    Geen fan van linzen? Voor dahl kan je allerlei soorten peulvruchten gebruiken ... Of rijst.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Stoofpot van fazant en dahl van linzen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mix van geroosterde noten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sap | Sinaasappel | Vers
    50 cl
    3,98 €/l
    €1,99
  • Eend | Bouten
    Dit product is niet meer beschikbaar