Recept zoekresultatenStoofpan met balletjes en herfstgroenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:10
    A
  • Stoofpan met balletjes en herfstgroenten

Stoofpan met balletjes en herfstgroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Stoofpan met balletjes en herfstgroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 70 g paneermeel
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1/4 bussel peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 1,2 dl droge witte wijn
  • 500 g kippengehakt
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 200 g passata
  • 1 ui
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 200 g oesterzwammen
  • 3 wortelen
  • 350 g butternutpompoen
  • 1 ei

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Gehakt | Gekruid
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 500 gr
    +/-8,29€/kg
    +/-€4,15
    F2009082100919110000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Wortelen
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015021300314130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + 1 u. kooktijd

    1. Meng het gehakt met het ei, ¾ van de gehakte peterselie, de geriste tijm, het paneermeel, peper en zout. Rol tot ± 10 balletjes. Snijd de wortelen en de butternut in blokjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn).
    2. Bak de balletjes rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie. Haal ze uit de pan en fruit de wortelen, de butternut en de gehakte ui in dezelfde pan. Voeg na 5 min. het geperste teentje knoflook en de oesterzwammen in grote stukken toe. Fruit nog 5 min., giet er de witte wijn bij en laat op een hoog vuur volledig inkoken. Voeg de gevogeltefond, de passata, de gepelde tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook. Schep er de spinazie en de balletjes bij, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
    3. Werk af met de rest van de peterselie en serveer met puree.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:10
      A
    • Stoofpan met balletjes en herfstgroenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Gehakt | Gekruid
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 500 gr
    +/-8,29€/kg
    +/-€4,15
    F2009082100919110000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Wortelen
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015021300314130000