Recept zoekresultatenStoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten
Delhaize logo
  • Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruitenA

Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruitenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g spruitjes
  • 600 g aardappelen
  • 600 g kabeljauwfilet, zonder vel of graten
  • 5 dl melk
  • 5 dl karnemelk
  • 3 tenen knoflook, gekneusd
  • 4 takjes tijm
  • 1 steeltje citroengras
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • 1/2 bussel bieslook, gesnipperd
  • 2 el knoflookolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spruiten | Verpakt
    750 gr
    1,99 €/kg
    €1,49
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,18 €/kg
    €2,35
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

    1. Maak de spruiten schoon. Haal er de buitenste blaadjes af en houd apart. Halveer de kern.
    2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de kabeljauw in stukken. Breng de melk en de karnemelk aan de kook met de knoflook, de tijm, het citroengras en de laurier. Kook er de aardappelen, de spruiten en de kabeljauw in gaar.
    3. Blancheer de apart gehouden spruitenblaadjes in gezouten water en leg ze in ijswater.
    4. Haal de knoflook, de tijm, het citroengras en de laurier uit de pot. Plet niet te fijn met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Werk de stoemp af met de spruitenblaadjes, het bieslook en enkele druppels knoflookolie.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruitenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spruiten | Verpakt
    750 gr
    1,99 €/kg
    €1,49
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,18 €/kg
    €2,35
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65