Recept zoekresultatenStoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten
Delhaize logo
  • Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten
    A
Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruitenA

Stoemp van aardappel en kabeljauw met spruiten

door Seppe Nobels
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g spruitjes
  • 600 g aardappelen
  • 600 g kabeljauwfilet, zonder vel of graten
  • 5 dl melk
  • 5 dl karnemelk
  • 3 tenen knoflook, gekneusd
  • 4 takjes tijm
  • 1 steeltje citroengras
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 1/2 bussel bieslook, gesnipperd
  • 2 el knoflookolie
  • 600 g spruitjes
  • 600 g aardappelen
  • 600 g kabeljauwfilet, zonder vel of graten
  • 5 dl melk
  • 5 dl karnemelk
  • 3 tenen knoflook, gekneusd
  • 4 takjes tijm
  • 1 steeltje citroengras
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • zout
  • 1/2 bussel bieslook, gesnipperd
  • 2 el knoflookolie

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Maak de spruiten schoon. Haal er de buitenste blaadjes af en houd apart. Halveer de kern.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de kabeljauw in stukken. Breng de melk en de karnemelk aan de kook met de knoflook, de tijm, het citroengras en de laurier. Kook er de aardappelen, de spruiten en de kabeljauw in gaar.
3
Blancheer de apart gehouden spruitenblaadjes in gezouten water en leg ze in ijswater.
4
Haal de knoflook, de tijm, het citroengras en de laurier uit de pot. Plet niet te fijn met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
5
Werk de stoemp af met de spruitenblaadjes, het bieslook en enkele druppels knoflookolie.
1
Maak de spruiten schoon. Haal er de buitenste blaadjes af en houd apart. Halveer de kern.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de kabeljauw in stukken. Breng de melk en de karnemelk aan de kook met de knoflook, de tijm, het citroengras en de laurier. Kook er de aardappelen, de spruiten en de kabeljauw in gaar.
3
Blancheer de apart gehouden spruitenblaadjes in gezouten water en leg ze in ijswater.
4
Haal de knoflook, de tijm, het citroengras en de laurier uit de pot. Plet niet te fijn met een pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
5
Werk de stoemp af met de spruitenblaadjes, het bieslook en enkele druppels knoflookolie.
Nutritionele informatie
A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spruitjes

Delhaize

Spruitjes

600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

2 × +/- 330 gr

+/-€16,16

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Laurierblaadjes

Delhaize

Laurierblaadjes

15 gr

€1,35

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Olijfolie | Pepers

Taste of Inspirations

Olijfolie | Pepers

20 cl

€4,65

Reeds in je keuken

Melk | Halfvol | Zonder lactose

Dilea

Melk | Halfvol | Zonder lactose

1 l

€2,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€33,26

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.