Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 800 g schelvisfilets
- 600 g prei
- 600 g bintjes
- 55 g haringpareltjes Arënka
- 50 g boter
- 2 el olijfolie
- 1 dl volle melk
- 4 takjes tijm
- 1 blaadje laurier
- 5 g bieslook
- 1/2 kl nootmuskaat
- Peper en zout
- 1 sjalot
- 1/2 sap en rasp van citroen
- 10 cl witte wijn
- 25 g boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800104400000
F2008040900263420000
F1986053100317200000
F2009111700378220000
Laad nog 4 producten
Serveer met
- S2020012200348190000
Begin met koken
Bereidingstijd : 30 min.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water en voeg de helft van de tijm en het laurierblad toe.
- Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
- Giet de aardappelen af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de boter en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
- Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de schelvishaasjes ongeveer 2 minuten aan beide zijden. Kruid met peper, zout, tijm en bieslook
- Haal de schelvis uit de pan en stoof in dezelfde pan een fijngesnipperd sjalotje. Voeg de witte wijn toe en daarna de boter en het citroensap. Controleer de kruiding.
- Schik de schelvishaasjes samen met de preistoemp op een bord en verdeel de haringeitjes. Werk af met een beetje botersaus en bieslook.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800104400000
F2008040900263420000
F1986053100317200000
F2009111700378220000
Laad nog 4 producten
Serveer met
- S2020012200348190000