Recept zoekresultatenStoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes
Delhaize logo
  • Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes

Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g schelvisfilets
  • 600 g prei
  • 600 g bintjes
  • 55 g haringpareltjes Arënka
  • 50 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl volle melk
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 5 g bieslook
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 1 sjalot
  • 1/2 sap en rasp van citroen
  • 10 cl witte wijn
  • 25 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
    F1981081800104400000
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-33,59€/kg
    +/-€8,16
    F2008040900263420000
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
    F1986053100317200000
  • Aardappelen | Bintje
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009111700378220000
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min.

    1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water en voeg de helft van de tijm en het laurierblad toe.
    2. Voeg na 15 minuten de prei toe en laat nog 5 minuten verder garen.
    3. Giet de aardappelen af en laat even verder drogen op het vuur. Voeg de boter en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed door elkaar.
    4. Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en bak de schelvishaasjes ongeveer 2 minuten aan beide zijden. Kruid met peper, zout, tijm en bieslook
    5. Haal de schelvis uit de pan en stoof in dezelfde pan een fijngesnipperd sjalotje. Voeg de witte wijn toe en daarna de boter en het citroensap. Controleer de kruiding.
    6. Schik de schelvishaasjes samen met de preistoemp op een bord en verdeel de haringeitjes. Werk af met een beetje botersaus en bieslook.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • Stoemp parmentier met schelvishaas en haringeitjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
    F1981081800104400000
  • Schelvishaasje
    +/- 243 gr
    +/-33,59€/kg
    +/-€8,16
    F2008040900263420000
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
    F1986053100317200000
  • Aardappelen | Bintje
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009111700378220000
  • Serveer met