Recept zoekresultatenStoemp met kastanjepompoen
Delhaize logo
  • Stoemp met kastanjepompoenB

Stoemp met kastanjepompoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Andere
Stoemp met kastanjepompoenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g aardappelen type bintje
  • 30 g boter
  • gemalen zwarte peper
  • 500 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 3 takjes koriander
  • 100 g yoghurt met geitenmelk
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Schil de aardappelen en kastanjepompoen. Snij ze in grove stukken en stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn.
  2. Plaats de warme groenten in een kom. Voeg de koude boter in stukjes toe, samen met het korianderpoeder. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper. Voeg de yoghurt bij de geitenmelk en meng.
  3. Serveer de stoemp versierd met korianderstengels.

Kooktip

Dien deze stoemp op met een gegrilde kippenbrochette, gemarineerd in citroen en look.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 340; energie (kCal): 81; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 11,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 195,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Stoemp met kastanjepompoenB