Recept zoekresultatenStoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworst
Delhaize logo
  • Stoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworst
    D

Stoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Stoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworstD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 merguezworsten ‘Celtic lamb’
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 200 g feta
  • 220 g zongedroogde tomaten
  • 200 g Griekse olijven
  • oregano
  • nootmuskaat
  • 1 el boter
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Merguez | 100%  Lam | Celtic

Delhaize

Merguez | 100% Lam | Celtic

+/- 200 gr

+/-€3,50

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

3 × 90 gr

€8,07

Olijven met look

Delhaize

Olijven met look

260 gr

€3,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€30,94

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Schil de aardappelen en spoel met koud water. Zet een grote pot gezouten water op het vuur en kook de aardappelen gaar.
  2. Giet na een ± 20 min de aardappelen af en plet ze met een pureestamper. Behoud nog wat brokjes voor een lekkere ‘bite’. Kruid de puree met peper, zout en nootmuskaat en voor de heerlijk mediterraanse toets, lepel je de zongedroogde tomaten, de Griekse olijven en de blokjes feta eronder.
  3. Werk de puree af met de oregano. Doe dit net voor het serveren, zo blijven de blaadjes mooi fris en stevig.
  4. Zet een pannetje op het vuur met de boter en bak de worsten gaar.
  5. Serveer de warme pittige stoemp bij de merguezworsten.

Kooktip

Feta, oregano en olijven geven een Grieks accent.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 638; energie (kCal): 153; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 660,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 638; energie (kCal): 153; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 660,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Stoemp met feta, gedroogde tomaten en merguezworst
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Merguez | 100%  Lam | Celtic

Delhaize

Merguez | 100% Lam | Celtic

+/- 200 gr

+/-€3,50

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Original | Greek Feta

Euro Fresh Food

Original | Greek Feta

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

3 × 90 gr

€8,07

Olijven met look

Delhaize

Olijven met look

260 gr

€3,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€30,94