Recept zoekresultatenStevige macaronigratin
Delhaize logo
  • Stevige macaronigratinB

Stevige macaronigratin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Pasta
Stevige macaronigratinB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g macaroni
  • zout
  • nootmuskaat
  • enkele druppels truffelolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 g boter
  • 6 dl halfvolle melk
  • 60 g bloem
  • 4 witte pensen
  • 60 g geraspte comté
  • zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Snijd de pensen in plakken. Bak ze kort aan in een pan met wat olijfolie. Haal van het vuur.
  3. Kook de macaroni beetgaar in een grote kookpot met kokend gezouten water.
  4. Laat de pasta uitlekken. Laat boter smelten in een kookpot en voeg in één keer de bloem toe. Meng met behulp van een spatel en giet er de warme melk bij. Kruid met nootmuskaat, roer en laat koken tot de saus indikt.
  5. Meng ten slotte de pasta met de bechamelsaus. Voeg enkele druppels truffelolie toe en doe er ook de pensen bij. Schep het geheel in een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet een tiental minuten in de oven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 149; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 894,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Pasta
  • Stevige macaronigratinB