Recept zoekresultatenSterrenappeltaart
Delhaize logo
D
SterrenappeltaartD

Sterrenappeltaart

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 ei
  • 4 harde appelen
  • 2 rollen zanddeeg
  • 100 g wit amandelpoeder
  • 100 g kristalsuiker
  • 20 g bloemsuiker
  • 60 g zachte boter
  • 1 ei
  • 4 harde appelen
  • 2 rollen zanddeeg
  • 100 g wit amandelpoeder
  • 100 g kristalsuiker
  • 20 g bloemsuiker
  • 60 g zachte boter

Begin met koken

: 20 min. + 35 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng het ei, het amandelpoeder, de fijne suiker en de boter.
3
Leg de eerste rol zanddeeg in een grote taartvorm op het bakpapier. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
4
Was de appelen, snijd ze in kwartjes met schil en al, verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwartjes in schijfjes van een halve cm dik. Leg ze in waaiervorm in de taartvorm. Laat de schijfjes elkaar overlappen zodat de hele taartbodem bedekt is.
5
Steek sterren uit de tweede rol zanddeeg met een steekvorm (of met behulp van sjablonen die je uit karton knipt). Leg deze stukjes deeg op de appelen zodat de punten overlappen. Maak ze aan elkaar vast door de overlappende punten wat nat te maken en ze voorzichtig aan te drukken.
6
Steek de taart ongeveer 35 min. in de oven tot de amandelcrème aandikt en het deeg goudgeel is.
7
Strooi bloemsuiker over de taart zodra ze uit de oven komt en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet ervan puur natuur of met een bol vanille-ijs.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Meng het ei, het amandelpoeder, de fijne suiker en de boter.
3
Leg de eerste rol zanddeeg in een grote taartvorm op het bakpapier. Verdeel de amandelcrème over de taartbodem.
4
Was de appelen, snijd ze in kwartjes met schil en al, verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwartjes in schijfjes van een halve cm dik. Leg ze in waaiervorm in de taartvorm. Laat de schijfjes elkaar overlappen zodat de hele taartbodem bedekt is.
5
Steek sterren uit de tweede rol zanddeeg met een steekvorm (of met behulp van sjablonen die je uit karton knipt). Leg deze stukjes deeg op de appelen zodat de punten overlappen. Maak ze aan elkaar vast door de overlappende punten wat nat te maken en ze voorzichtig aan te drukken.
6
Steek de taart ongeveer 35 min. in de oven tot de amandelcrème aandikt en het deeg goudgeel is.
7
Strooi bloemsuiker over de taart zodra ze uit de oven komt en laat ze afkoelen op een rooster. Geniet ervan puur natuur of met een bol vanille-ijs.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1821; energie (kCal): 436; vetten (g): 25; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 45; suikers (g): 25; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 443,85
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1821; energie (kCal): 436; vetten (g): 25; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 45; suikers (g): 25; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 443,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

Pink Lady

Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st

900 gr

€3,99

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Totaal:
€19,14

Deze recepten kan je ook leuk vinden