Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSteaks gevuld op Florentijnse wijze
Delhaize logo
  • Steaks gevuld op Florentijnse wijze

Steaks gevuld op Florentijnse wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Terug naar school
Hoofdgerecht
Steaks gevuld op Florentijnse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 steak (± 150 g)
  • 1/2 bol mozzarella di bufala
  • 10 halve tomaten, halfzongedroogd in olie (40 g)
  • 6 grote basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • 8 cl balsamicoazijn
  • peper
  • 2 x een handvol jonge spinazieblaadjes
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak maître d'hotel | Rund Belgisch
    +/- 220 gr
    +/-17,99€/kg
    +/-€3,96
    Afhaling vanaf 26/01
  • Mozzarella | Bufala campana
    125 gr
    18,00 €/kg
    €2,25
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Neem het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
    2. Hak de mozzarella, de tomaten en de basilicumblaadjes fijn met een mes.
    3. Maak in de rundfliets langs de zijkant met een scherp mes een inkeping van 3 of 4 cm, draai dan met het mes rond zodat je een zakje vormt. Vul de filets op met het mengsel van kaas, tomaten en basilicum en sluit met tandenstokers. Smeer de filets aan beide zijden in met olijfolie.
    4. Verwarm een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Leg er, wanneer de pan goed warm is, de filets in en laat aan elke kant 1 min. 30’ roosteren. Verminder het vuur en laat nog verder bakken afhankelijk van eigen smaak en de dikte van de filets. Kruid met peper en zout op het einde van de baktijd.
    5. Leg het vlees op een snijplank. Giet de azijn in de pan, roer het aanbaksel goed los en neem de pan van het vuur.
    6. Haal de tandenstokers uit de filets, halveer de filets en schik ze op de borden met de spinazieblaadjes. Giet er enkele druppels ingekookte azijn en een scheutje olijfolie over.
    7. Dien onmiddellijk op met hele gebakken krielaardappelen.

    Kooktip

    • In tegenstelling tot andere gedroogde tomaten zijn deze tomaten niet taai, maar zacht en dus perfect om mee te koken.
    • Variant: Voeg enkele schijfjes zwarte olijven en/of kappertjes toe aan de vulling.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Terug naar school
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Steaks gevuld op Florentijnse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Steak maître d'hotel | Rund Belgisch
    +/- 220 gr
    +/-17,99€/kg
    +/-€3,96
    Afhaling vanaf 26/01
  • Mozzarella | Bufala campana
    125 gr
    18,00 €/kg
    €2,25
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar