Recept zoekresultatenSteak met frietjes en dragon-portosaus
Delhaize logo
  • Steak met frietjes en dragon-portosausB

Steak met frietjes en dragon-portosaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Steak met frietjes en dragon-portosausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 45 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg (voor de dragon-portosaus)
  • peper en zout (voor de salade)
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de salade)
  • 125 g jonge sla (voor de salade)
  • 1 rode ui (voor de salade)
  • 1/2 komkommer (voor de salade)
  • 125 g kerstomaten (voor de salade)
  • peper en zout (voor de dragon-portosaus)
  • 2 teentjes knoflook (voor de dragon-portosaus)
  • 4 takjes dragon (voor de dragon-portosaus)
  • 700 g filet pur
  • 1 dl porto (voor de dragon-portosaus)
  • 4 dl kalfsfond (voor de dragon-portosaus)
  • 2 dl room (voor de dragon-portosaus)
  • 2 sjalotten (voor de dragon-portosaus)
  • 250 g witte biochampignons (voor de dragon-portosaus)
  • peper en zout
  • 1 bad frituurolie
  • 30 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 1 kg frietaardappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Friet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    5 kg
    1,44 €/kg
    €7,19
    F1997080600379930000
  • Olie | Frituur
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    2 l
    1,75 €/l
    €3,49
    S2011051000005740000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
    S2009121808001370000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Verwarm de friteuse op 150°C. Snijd de geschilde aardappelen in frietjes, dep ze droog en bak ze ± 10 min. Laat de frietjes op bakpapier afkoelen.
    2. Maak de saus: fruit de gesnipperde champignons in een braadpan met ¾ van de geklaarde boter en haal ze uit de pan zodra ze gebakken zijn. Fruit dan de fijngehakte sjalotten en teentjes knoflook op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan, met de rest van de boter. Giet er na 5 min. de porto bij en laat 30 s inkoken. Voeg de kalfsfond toe, samen met de room, en laat zachtjes pruttelen.
    3. Maak de salade: snijd de komkommer in 2 en dan in plakjes. Snijd de kerstomaten in 2 en de rode ui in schijfjes. Meng alles met de jonge sla en breng op smaak met olie, peper en zout.
    4. Verwarm de friteuse op 180°C. Bak de steaks 3 min. per kant goudbruin in de geklaarde boter. Kruid ze met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat het vlees rusten.
    5. Roer de gebakken champignons en de gehakte dragon onder de saus en breng ze verder op smaak. Bak de frietjes kort goudbruin in de hete olie.
    6. Dien heel warm op, met de salade.

    Tip: Haal de steaks 30 min. op voorhand uit de koelkast, zo kun je ze perfect dichtschroeien.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Steak met frietjes en dragon-portosausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Friet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    5 kg
    1,44 €/kg
    €7,19
    F1997080600379930000
  • Olie | Frituur
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    2 l
    1,75 €/l
    €3,49
    S2011051000005740000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
    S2009121808001370000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
    S2021021000507950000