Recept zoekresultatenSpinaziegazpacho en soldaatjes met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Spinaziegazpacho en soldaatjes met gerookte zalmA

Spinaziegazpacho en soldaatjes met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Spinaziegazpacho en soldaatjes met gerookte zalmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g biospinazie
  • 1 biokomkommer
  • 150 g bio verse kaas natuur
  • 1,5 dl biomelk
  • 150 g schilferijs
  • 1 klein teentje bioknoflook (optioneel)
  • Peper en zout
  • 2 sneetjes gerookte biozalm (+- 40 g) (voor de soldaatjes)
  • 3 dikke sneetjes biotriobrood (voor de soldaatjes)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Gril de sneetjes brood en laat ze op een rooster afkoelen.
  2. Houd 1 el verse kaas apart en doe de rest in de beker van de mixer of de blender. Mix de kaas met de melk, de grofgehakte spinazie, de komkommer in kleine stukjes, het geperste teentje knoflook (optioneel) en het schilferijs, tot een homogene gazpacho. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Besmeer de toastjes met de rest van de verse kaas, beleg ze met gerookte zalm en snijd ze in reepjes.
  4. Meng de gazpacho, schenk hem uit in glazen of kommen en geef er de broodsoldaatjes bij. Als je nog wat verse kaas over hebt, dan kun je de gazpacho nog verder afwerken met een quenelle.

Tip: Pimp je gazpacho met een scheutje olijfolie en/of enkele kleine spinazieblaadjes of minikomkommerblokjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 312; energie (kCal): 75; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 223,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht
  • Spinaziegazpacho en soldaatjes met gerookte zalmA