Recept zoekresultatenSpiesen van sint-jakobsschelpen en garnalen met vanilleolie en citroen
Delhaize logo
 • Spiesen van sint-jakobsschelpen en garnalen met vanilleolie en citroenB

Spiesen van sint-jakobsschelpen en garnalen met vanilleolie en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Spiesen van sint-jakobsschelpen en garnalen met vanilleolie en citroenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 10 cl olijfolie
 • 1 vanillestokje
 • 1 bio citroen
 • 2 eetlepels gehakte peterselie
 • 3 sint-jakobsschelpen, niet te groot
 • 6 scampi’s, niet te groot

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 4u voor de marinade

 1. Giet de olijfolie in een bord. Snijd het vanillestokje over de hele lengte door en schraap er de zaadjes goed af met een scherp mesje. Giet alles in de olie.
 2. Schil ongeveer de helft van de citroen heel fijn en snijd de schil in fijne staafjes. Voeg ze toe aan de olie en meng.
 3. Schik de scampi’s en de sint-jakobsschelpen in de olie, dek af en laat enkele uren marineren in de koelkast.
 4. Haal het bord 30 min. op voorhand uit de koelkast.
 5. Laat de sint-jakobsschelpen en de scampi’s uitdruipen en spies ze apart op de stokjes. Gril ze zonder vetstof in een vooraf verwarmde braadpan.
 6. Reken 30 seconden per zijde voor de sint-jakobsschelpen, op een hoog vuur; laat ze nog 1 minuut verderbakken op een laag vuurtje, haal van het vuur en laat 1 minuut rusten; voeg peper en zout toe.
 7. Als u scampi’s gebruikt, bak beide zijden dan op een matig vuur tot ze helemaal goed roze zijn. Kruid met wat peper. Laat niet onnodig verderbakken, anders worden ze te hard.
 8. Besprenkel met fijngehakte peterselie en dien onmiddellijk op. Dien op met knapperig brood en een slaatje.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1258; energie (kCal): 305; vetten (g): 29,3; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 264,59
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Spiesen van sint-jakobsschelpen en garnalen met vanilleolie en citroenB