Spiering met zuiderse groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Barbecue,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g varkensspiering
- tijm
- 2 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
- 2 courgettes
- rozemarijn
- 1 petite gousse knoflookteentje
- 1 eetlepel mosterd (voor de marinade)
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- 800 g aardappelen Nicola
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1997012000508000000
F2020032400055540000
F2020032400055530000
S2009121708000910000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snij de groenten en de aardappelen (die op voorhand al gekookt werden) in schijfjes. Besprenkel ze met olijolie en kruid met peper, zout en wat kruiden (bv. rozemarijn, tijm en oregano). Grill ze op de barbecue.
- Kruid het vlees en bak het op de barbecue.
- Maak een vinaigrette met mosterd, witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
- Dresseer alles samen op een bord en besprenkel met de vinaigrette.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 360; energie (kCal): 86; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 450,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Barbecue,Vlees - minder dan 3€
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1997012000508000000
F2020032400055540000
F2020032400055530000
S2009121708000910000
Laad nog 4 producten