Recept zoekresultatenSpiegelei met groene aspergepunten
Delhaize logo
  • Spiegelei met groene aspergepuntenD

Spiegelei met groene aspergepunten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Andere
Spiegelei met groene aspergepuntenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • 40 cl dikke verse room
  • 4 eieren
  • 1 eiwit
  • enkele takjes kervel
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 16 groene asperges

Begin met koken

Bereidingstijd: 18 min.

  1. Laat de asperges 10 min. stomen en dompel ze dan onmiddellijk in een grote slakom met water en ijsblokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Leg 8 asperges apart. Rol de andere in het geklopte eiwit en vervolgens in de geraspte parmezaan. Zet 8 min. in de oven.
  4. Boter 4 ovenschoteltjes in. Doe zout en peper op de bodem van de schoteltjes. Giet 2 eetlepels dikke room en 2 in stukjes gesneden asperges in elk schoteltje. Scheid het wit van de eierdooiers. Giet in elk schoteltje het wit van een ei. Doe er zout en peper op. Zet de ovenschoteltjes in een diepe schotel en zet voor ¾ onder kokend water. Zet ze 18 min. au bain-marie in de oven. Leg 1 eidooier in elk schoteltje. Dek af en laat 3 min. rusten.
  5. Dien op met de asperges met parmezaan en plukjes kervel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 200; vetten (g): 18,5; verzadigde vetten (g): 11,3; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 471
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Lunch
Lente
Andere
  • Spiegelei met groene aspergepuntenD