Delhaize logo
  • Speltbrood

Speltbrood

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Overig
Speltbrood

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • lauw water
  • 1 eetlepel olie
  • 500 g speltvolkorenbloem
  • 250 g roggebloem
  • 25 g verse gist
  • 1,5 koffielepels zout

Begin met koken

  1. Stort de bloem in een grote kom. Los de gist op in een beetje lauw water. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daarin de gist. Vermeng beetje bij beetje met de bloem. Laat gedurende vijf minuten rusten.
  2. Voeg het zout toe en kneed tot een soepele massa. Leg de deegbal in een vooraf met olie of margarine ingevette kom. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
  3. Bestrooi een werkoppervlak met bloem en haal het deeg uit de kom. Kneed nogmaals door, maar niet te lang. Leg het deeg vervolgens in een ingevette broodof cakevorm. Laat nog eens rijzen tot het deeg de omvang van een gewoon brood heeft.
  4. Laat gedurende ± 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°C).

Kooktip

Om te weten of het brood voldoende gebakken is, prik je erin met een brochettepin. Ze moet er droog weer uitkomen.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
  • Speltbrood