Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenSpeculaasmousse met Gouden Carolus
Delhaize logo
D
Speculaasmousse met Gouden CarolusD

Speculaasmousse met Gouden Carolus

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 ei
  • 62,5 g speculaas
  • 1 speculaasje (voor de afwerking)
  • 1/4 l volle room 40% V.G.
  • 50 g suiker
  • 3/4 dl Gouden Carolus Classic
  • 1/2 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 62,5 g speculaas
  • 1 speculaasje (voor de afwerking)
  • 1/4 l volle room 40% V.G.
  • 50 g suiker
  • 3/4 dl Gouden Carolus Classic
  • 1/2 el cacaopoeder

Begin met koken

: 25 min. + 1 u opstijftijd
1
Meet de Gouden Carolus af en breek er de speculaasjes in. Laat de speculaasjes weken in het bier en roer zachtjes zodat het bier helemaal opgenomen kan worden. Roer er het cacaopoeder door, meng goed en laat nog even rusten.
2
Klop ondertussen de room op tot yoghurtdikte.
3
Scheid de eiwitten en klop ze samen met de suiker op tot sneeuw. Voeg de eigelen bij het speculaasmengsel om de mousse steviger te maken.
4
Houd een klein beetje opgeklopte room apart voor de afwerking en lepel dan de resterende room voorzichtig onder het speculaasmengsel. Tot slot spatel je heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel zodat je een luchtige speculaasmousse krijgt. Let erop dat de eiwitten niet breken.
5
Schep de mousse in een spuitzak en spuit in glaasjes. Zet nog 1 u koel zodat de mousse opstijft.
6
Werk de glaasjes net voor het serveren af met een toefje opgeklopte room en wat geplette speculaas. Een heerlijke herfsttopper!
1
Meet de Gouden Carolus af en breek er de speculaasjes in. Laat de speculaasjes weken in het bier en roer zachtjes zodat het bier helemaal opgenomen kan worden. Roer er het cacaopoeder door, meng goed en laat nog even rusten.
2
Klop ondertussen de room op tot yoghurtdikte.
3
Scheid de eiwitten en klop ze samen met de suiker op tot sneeuw. Voeg de eigelen bij het speculaasmengsel om de mousse steviger te maken.
4
Houd een klein beetje opgeklopte room apart voor de afwerking en lepel dan de resterende room voorzichtig onder het speculaasmengsel. Tot slot spatel je heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder het mengsel zodat je een luchtige speculaasmousse krijgt. Let erop dat de eiwitten niet breken.
5
Schep de mousse in een spuitzak en spuit in glaasjes. Zet nog 1 u koel zodat de mousse opstijft.
6
Werk de glaasjes net voor het serveren af met een toefje opgeklopte room en wat geplette speculaas. Een heerlijke herfsttopper!
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1395; energie (kCal): 336; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 13,1; koolhydraten (g): 26,8; suikers (g): 19,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 467,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1395; energie (kCal): 336; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 13,1; koolhydraten (g): 26,8; suikers (g): 19,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 467,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Speculaas | Melkchocolade

Jules Destrooper

Speculaas | Melkchocolade

100 gr

€2,65

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Blond bier | 0% alc

Bière des amis

Blond bier | 0% alc

33 cl

€2,05

Cacao | Poeder | Plasticdoos

Nesquik

Cacao | Poeder | Plasticdoos

300 gr

€2,69

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€12,67