Recept zoekresultatenSpaghetti, saus van gegrilde tomaten, mozzarella en basilicum
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:06
    A
  • Spaghetti, saus van gegrilde tomaten, mozzarella en basilicum

Spaghetti, saus van gegrilde tomaten, mozzarella en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Spaghetti, saus van gegrilde tomaten, mozzarella en basilicumA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kerstomaten
  • 180 g rode uien
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 500 g spaghetti
  • 250 g minibolletjes mozzarella di bufala ‘Bocconcino’ Garofalo
  • 100 g parmigiano
  • 1 afgestreken el rietsuiker
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kerstomaten
    500 gr
    6,58 €/kg
    €3,29
    F2015030200328500000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,99 €/kg
    €1,49
    F2015060500314850000
  • Pasta | Spaghetti
    500 gr
    1,30 €/kg
    €0,65
    S2013041600151220000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de kerstomaten over een ovenschaal, prik er gaatjes in, besprenkel ze met de helft van de olijfolie, kruid ze met zout en bestrooi ze met de rietsuiker. Meng en bak 30 min in de oven.
    2. Snipper het teentje knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de rest van de olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min op een heel zacht vuurtje pruttelen.
    3. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
    4. Roer de gegrilde kerstomaten onder de saus en breng verder op smaak. Voeg basilicumblaadjes toe en dien heel warm op, met de uitgelekte spaghetti, de minimozzarellabolletjes en de geraspte parmigiano.

    Tip: Zet zeker een flesje Tabasco op tafel: een must voor liefhebbers van spicy pasta!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:06
      A
    • Spaghetti, saus van gegrilde tomaten, mozzarella en basilicum

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kerstomaten
    500 gr
    6,58 €/kg
    €3,29
    F2015030200328500000
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,99 €/kg
    €1,49
    F2015060500314850000
  • Pasta | Spaghetti
    500 gr
    1,30 €/kg
    €0,65
    S2013041600151220000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    20,90 €/kg
    €2,09
    F2018070600020220000