Recept zoekresultatenSpaghetti met tonijn en kerstomaten
Delhaize logo
  • Spaghetti met tonijn en kerstomaten
    A

Spaghetti met tonijn en kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Kids
Hoofdgerecht
Spaghetti met tonijn en kerstomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g spaghetti
  • 1 kg kerstomaten
  • 200 g tonijn in eigen nat (in blik)
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • pili-pili gemalen
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Italiaans | Chitarra

Armando

Pasta | Italiaans | Chitarra

500 gr

€2,19

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

4 × 250 gr

€7,96

Tonijn | Natuur

Delhaize

Tonijn | Natuur

2 × 3 x 56 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,50

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Zeezout | Fijn | Jodium

Delhaize

Zeezout | Fijn | Jodium

750 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Totaal:
€16,30

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Verwarm voor de spaghetti een grote hoeveelheid gezouten water in een kookpot.
  2. Giet intussen de olie in een grote sauteuse en fruit de geperste looktenen 2 min op heel zacht vuur. Voeg de in twee gesneden kerstomaten toe en laat, af en toe roerend, 10 min verder stoven.
  3. Kook de pasta "al dente" volgens de gaartijd op de verpakking.
  4. Doe de goed uitgelekte en grof verkruimelde tonijn bij de tomaten, voeg ook de kappers toe, peper, zout en pili-pili volgens eigen smaak. Laat nog 2 min sudderen. Voeg het grofgehakte basilicum toe.
  5. Giet de spaghetti af en serveer meteen met de saus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 105; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 669,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 444; energie (kCal): 105; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 669,69
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Lactose vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht
  • Spaghetti met tonijn en kerstomaten
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Italiaans | Chitarra

Armando

Pasta | Italiaans | Chitarra

500 gr

€2,19

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

4 × 250 gr

€7,96

Tonijn | Natuur

Delhaize

Tonijn | Natuur

2 × 3 x 56 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,50

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Zeezout | Fijn | Jodium

Delhaize

Zeezout | Fijn | Jodium

750 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Totaal:
€16,30