Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Overslaan
Delhaize logo
0

Belangrijk berichtBeste klant, Sommige producten ondergaan tijdelijk veranderingen in hun samenstelling door tekorten aan ingrediënten (wegens het conflict in Oekraïne).Lees meer >

Recept zoekresultatenSpaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis
Delhaize logo
  • Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastisB

Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastisB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g gekookte biogamba’s
  • 2 biocitroenen
  • 400 g spaghetti
  • 1,8 dl pastis
  • 8 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 12 takjes oregano
  • 12 takjes tijm
  • 1 bot platte peterselie
  • 6 grote verse teentjes
  • 1 rode peper
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte Gambas | Bio
    300 gr
    19,97 €/kg
    €5,99
    Afhaling vanaf 28/05
    F2019051600038120000
  • Citroen | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Pasta | Spaghetti n.5
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    S2019060600259390000
  • Pastis | 45% ALC.
    70 cl
    29,56 €/l
    €20,69
    S1981110900263380000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. (+1 u. marineertijd)

    1. Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
    2. Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur en laat rusten, met het deksel.
    3. Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
    4. Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op een hoog vuur, in een heel grote braadpan met 1 el olijfolie. Zet de dampkap af (heel belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
    5. Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Hoofdgerecht
    • Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastisB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte Gambas | Bio
    300 gr
    19,97 €/kg
    €5,99
    Afhaling vanaf 28/05
    F2019051600038120000
  • Citroen | Bio
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
    F2021041400079670000
  • Pasta | Spaghetti n.5
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    S2019060600259390000
  • Pastis | 45% ALC.
    70 cl
    29,56 €/l
    €20,69
    S1981110900263380000