Recept zoekresultatenSpaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis
Delhaize logo
  • Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis
    B

Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastisB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g gekookte biogamba’s
  • 400 g spaghetti
  • 1,8 dl pastis
  • 8 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 12 takjes oregano
  • 12 takjes tijm
  • 1 bot platte peterselie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

2 × 300 gr

Bio

€13,58

Pasta | Italiaans | Chitarra

Armando

Pasta | Italiaans | Chitarra

500 gr

€2,19

Pastis | 45% Alc

Pastis 51

Pastis | 45% Alc

70 cl

€21,25

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€54,16

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. (+1 u. marineertijd)

  1. Doe de gamba’s in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba’s samen met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek af en laat 1 u. in de koelkast rusten.
  2. Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur en laat rusten, met het deksel.
  3. Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min. minder dan op de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig vuurtje en breng verder op smaak.
  4. Fruit intussen de gamba’s en hun marinade op een hoog vuur, in een heel grote braadpan met 1 el olijfolie. Zet de dampkap af (heel belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest van de pastis en flambeer.
  5. Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba’s bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.

Tip: Wees voorzichtig bij het flamberen van de garnalen: als je het niet gewend bent, doe dan niet alle pastis er in één keer in en doe het in 2 of 3 keer.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Energie: 741 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
  • Spaghetti met knoflook en geflambeerde gamba's met pastis
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

2 × 300 gr

Bio

€13,58

Pasta | Italiaans | Chitarra

Armando

Pasta | Italiaans | Chitarra

500 gr

€2,19

Pastis | 45% Alc

Pastis 51

Pastis | 45% Alc

70 cl

€21,25

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€54,16