Recept zoekresultatenSpaghetti carbonara met geroosterde bloemkool en amandelen
Delhaize logo
  • Spaghetti carbonara met geroosterde bloemkool en amandelenA

Spaghetti carbonara met geroosterde bloemkool en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Spaghetti carbonara met geroosterde bloemkool en amandelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 1 bloemkool
  • 100 g amandelen
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 400 g spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 1/2 rode paprika
  • 1 knoflookteen
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Amandelen Gerookt
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe in een kom. Voeg er de geriste tijm, peper, zout en 2 el olijfolie aan toe en meng alles goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven gedurende ± 15 min.
    3. Rooster de amandelen kort aan in een droge pan en hak nadien grof.
    4. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Houd op het einde een groot glas kookvocht apart en giet de pasta vervolgens af.
    5. Snijd het pepertje en de look fijn en stoof aan in 1 el olijfolie. Voeg na enkele minuten de pasta toe, samen met een scheutje kookvocht. Meng goed en haal de pan van het vuur.
    6. Klop de eitjes los, voeg de parmigiano toe, kruid met peper en zout en meng. Giet het mengsel over de pasta en roer meteen. Voeg wat extra kookvocht toe wanneer de pasta nog te droog is.
    7. Meng de bloemkool, de amandelen en de versnipperde peterselie voorzichtig onder de pasta. Dien op in een diep bord en werk af met versgemalen peper.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 762,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Spaghetti carbonara met geroosterde bloemkool en amandelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Amandelen Gerookt
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95