Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSpaghetti alla carbonara
Delhaize logo
  • Spaghetti alla carbonaraA

Spaghetti alla carbonara

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Spaghetti alla carbonaraA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g pancetta per carbonara
  • 6 eidooiers
  • 400 g spaghetti
  • 200 g pecorino romano
  • 4 dl water
  • Tellicherry Zwarte Peper (Santa Maria)
  • 40 g grof zeezout
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Spaghetti
    500 gr
    1,18 €/kg
    €0,59
  • Pecorino Romano geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Reeds in je keuken

    Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min.

    1. Breng het water in een grote pan aan de kook met het grove zeezout. Kook de pasta "al dente".
    2. Doe de pancetta in een grote pan met antiaanbaklaag, zonder vet. Verwarm zachtjes om het vet te laten smelten, zet dan het vuur hoger en laat verder bakken tot de pancetta goudbruin en krokant is (laat het niet uitlekken: het is dit gesmolten vet dat de saus zal binden).
    3. Meng de eierdooiers met ¾ van de geraspte pecorino en 2 eetlepels zwarte peper.
    4. Als de spaghetti gaar is, giet hem dan af (bewaar wat van het kookwater) en doe hem in de pan met de pancetta. Meng goed, haal van het vuur en voeg een paar eetlepels kookvocht toe. Laat 1 min. afkoelen en giet er dan onder voortdurend roeren het eiermengsel over. Zet de pan niet terug op het vuur, want dan breekt de binding van de saus, die zeer glad moet zijn.
    5. Serveer onmiddellijk, draai nog een paar keer aan de pepermolen en bestrooi met de resterende geraspte pecorino.

    Tip: Geen verspilling: gebruik de resterende eiwitten om aardbeien- of chocolademousse te maken.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 162 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 20,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,7 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Spaghetti alla carbonaraA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Spaghetti
    500 gr
    1,18 €/kg
    €0,59
  • Pecorino Romano geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Reeds in je keuken