Recept zoekresultatenSpaghetti alla carbonara
Delhaize logo
  • Spaghetti alla carbonaraC

Spaghetti alla carbonara

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Pasta
Spaghetti alla carbonaraC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 240 g pancetta carbonara
  • 8 eieren
  • 500 g spaghetti
  • 20 g boter
  • peper
  • 180 g pecorino toscano

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pancetta per carbonara
    120 gr
    33,25 €/kg
    €3,99
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
    2. Bak intussen de pancetta in een grote sauteerpan met de gesmolten boter.
    3. Klop de eieren los met de geraspte kaas en een kleine soeplepel kookvocht van de pasta. Meng stevig.
    4. Giet de spaghetti af, maar bewaar het kookvocht. Haal de pan van het vuur en meng de pasta met de pancetta. Voeg de losgeklopte eieren toe en meng krachtig. Leng de saus, naar eigen smaak, met wat kookvocht aan. Kruid met peper en dien meteen op.

    Kooktip

    Houd een beetje geraspte pecorino opzij om aan tafel over de pasta te strooien.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 193; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1009,78
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Hoofdgerecht
    Pasta
    • Spaghetti alla carbonaraC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pancetta per carbonara
    120 gr
    33,25 €/kg
    €3,99
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75