Spaanse paella
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€€Score
1 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 teentje look, geperst
- zout
- citroen
- 2 fijngehakte sjalotten
- 1,5 l kippenbouillon Campbell's
- mosselgroenten
- 3 soeplepels olijfolie
- 2 soeplepels perterselie gehakt
- olijfolie ex. Vierge fruitig
- peper Delbys
- 4 pruimtomaten ontveld en ontpit
- 500 g rijst BOSTO mediterraneo
- Sachet malin paella Ducros
- 1 g saffraan
- 2 kg Spaanse mosselen
- 100 g bio erwten Delhaize
- paprika
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011500013020000
S1997082100271550000
F1988092000207100000
S2011091908000160000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Meng de ingrediënten voor de gremolata.
- Bak de sjalotten, rijst en saffraan in wat olijfolie en voeg er de kippenbouillon aan toe. Laat de rijst 10 minuten inkoken en doe vervolgens de mosselgroenten bij het geheel.
- Voeg de Spaanse mosselen toe en naar smaak de verse groene peper. Laat dit nog 5 minuten koken.
- Snij de tomaten en paprika’s in blokjes en voeg deze samen met de erwten toe aan het geheel. Werk af met de gremolata (volgens smaak).
- Serveer met citroenschijven en olijfolie.
- Smakelijk!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 245; energie (kCal): 58; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 548,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011500013020000
S1997082100271550000
F1988092000207100000
S2011091908000160000
Laad nog 4 producten