Sorbet van glühwein
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Kerst
Dessert

Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 sinaasappels (het sap)
- 2 citroenen (het sap)
- Rood fruit naar keuze (voor de afwerking)
- 4 dl vloeibare rietsuiker
- 10 kruidnagels
- 2 steranijs
- 1 fles rode wijn
Begin met koken
Bereidingstijd: 5 min. + 3 u vriestijd
- Doe alle ingrediënten in een kookpot en breng tot het kookpunt. Laat afkoelen en zet enkele uren in de koelkast zodat alle smaken kunnen opgenomen worden.
- Zeef en zet in de diepvries of nog beter: draai door de sorbetière.
- Dien op met rood fruit.
Kooktip
- Heerlijk als dessert of tussen voor- en hoofdgerecht om je smaakpapillen te ‘reinigen’.
- Techniek: sorbet draaien. Maak sorbet met een sorbetière, ijsmachine of gewoon zo: invriezen, omroeren ... en klaar! De beste sorbet maak je door een beaumémeter in huis te halen, waarmee je het suikergehalte van je sorbet kunt meten. En dat is erg belangrijk voor de juiste consistentie van je sorbet. Bij een ‘gewone’ sorbet meet je 15 à 18°B, bij een sorbet met alcohol 12 à 15°B. Goed nieuws: een beaumémeter is niet duur, dus zet hem zonder schroom op je kerstlijstje!
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert