Recept zoekresultatenSoezen met citroen en limoncello
Delhaize logo
  • Soezen met citroen en limoncello

Soezen met citroen en limoncello

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Dessert
Soezen met citroen en limoncello

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 100 g fijne suiker
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 30 g witte chocolade
  • 7 cl limoncello
  • 2 eetlepels maïzena
  • 40 g boter (voor de room)
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 groot ei (voor de room)
  • 2 groot eieren op kamertemperatuur (voor het deeg)
  • 70 g gezeefde patisseriebloem
  • 1 snuifje zout
  • 65 g boter (voor het deeg)
  • 7 dl water
  • 6 cl melk
  • 2 zure hosties

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Soezen: verwarm de oven voor op 150ºC in de heteluchtstand. Snij de boter in kleine blokjes. Giet de melk, het water en de boter in een pot. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook op een middelhoog vuur en blijf koken tot de boter gesmolten is. Haal de pot van het vuur en giet de bloem er in één keer bij. Meng snel met een houten spatel tot je een homogeen deeg krijgt. Zet de pot terug op een zacht vuur en kook gedurende 1 minuut terwijl je roert. Als het deeg niet meer kleeft, giet je het in een diep bord en voeg je de eieren één voor één toe en blijf je roeren tot ze helemaal zijn opgenomen. Het deeg moet plakken aan de spatel. Als dat niet het geval is, klop je een derde ei en voeg je een beetje ervan toe aan het deeg tot het een consistente massa is.
  2. Giet het deeg in een spuitzak (grote, vlakke of gekartelde spuitmond). Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop soezen met een diameter van 3 cm. Zet 35 min in de oven tot de soezen gerezen en goudkleurig zijn. Haal ze uit de oven en zet ze op een rooster om af te koelen. Als je de soezen een dag op voorhand maakt, zet ze dan op kamertemperatuur op een rooster.
  3. Citroenroom: recupereer de zeste en het sap van de citroen. Giet het samen met de limoncello, de suiker en de boter in een kom au bain-marie. Roer af en toe tot de boter gesmolten is en de bereiding warm is.
  4. Meng het ei met de maïzena. Schenk het bij de citroenbereiding au bain-marie en laat koken terwijl je al roerend de mengeling indikt. Giet de mengeling in een jampot, sluit af met een deksel en laat afkoelen voordat je het in de koelkast zet.
  5. Afwerking: doe de citroenroom in een (fijne) spuitzak. Maak voorzichtig een gaatje in de bovenkant van de soezen en vul het op met de spuitzak.
  6. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie met de zonnebloemolie. Haal van het vuur en roer goed. Drenk de onderkant van de soezen in het glazuur. Leg ze op een bord. Open de zure hosties en bestrooi de soezen met het zure poeder.

Kooktip

Geslaagde soezen
Bereid de soezen en de citroenroom de dag voordien en vul de soezen de dag zelf. De soezen zullen een beetje drogen in open lucht en zo kun je ze gemakkelijker vullen.
Open de oven niet voordat de soezen klaar zijn (gerezen en goudkleurig). Ze zullen inzakken en dat zou zonde van het werk zijn!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Valentijnsdag
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Soezen met citroen en limoncello

Deze recepten kan je ook leuk vinden