Recept zoekresultatenSoep van tomaten en courgettes met ricotta
Delhaize logo
  • Soep van tomaten en courgettes met ricottaA

Soep van tomaten en courgettes met ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Voorgerecht
Soep van tomaten en courgettes met ricottaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 tomaten
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 l water
  • 1 bussel basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 100 g ricotta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Tomatenpuree
    680 gr
    4,49 €/kg
    €3,05
    S2005042800116860000
  • Ricotta | Classico
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    3,84 €/kg
    €0,96
    F1996111200141800000
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Doe de olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 5 min. op zacht vuur.
    2. Snij ondertussen de courgette in kleine blokjes. Pel, ontpit en snij de tomaten ook in blokjes.
    3. Doe de geperste lookteentjes bij de ui in de stoofpot, roer 1 min., voeg dan de tomaten- en courgetteblokjes toe. Roer 2 min., voeg dan het water toe, de verkruimelde bouillonblokjes en de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 10 min. op zacht vuur pruttelen.
    4. Giet een pollepel soep op de ricotta, klop met de garde tot een glad mengsel. Doe dit bij in de stoofpot, samen met het grofgehakte basilicum. Kruid af en serveer meteen.
    5. Dien op met geroosterde sneetjes ciabattabrood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 135; energie (kCal): 32; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 160,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Zomer
    Voorgerecht
    • Soep van tomaten en courgettes met ricottaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Tomatenpuree
    680 gr
    4,49 €/kg
    €3,05
    S2005042800116860000
  • Ricotta | Classico
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    250 gr
    3,84 €/kg
    €0,96
    F1996111200141800000
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000