Recept zoekresultatenSoep van tomaten, bananen en kokosmelk
Delhaize logo
  • Soep van tomaten, bananen en kokosmelkB

Soep van tomaten, bananen en kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Lunch
Soep van tomaten, bananen en kokosmelkB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 rijpe, kleine Fairtrade bananen
  • zout
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 grote ui
  • 680 g passata
  • 7 dl water
  • geraspte kokosnoot (facultatief)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Doe de olie in een stoofpot en bak de grof gehakte ui aan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de in plakjes gesneden bananen toe, de passsata, eenzelfde hoeveelheid water, het kerriepoeder en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  2. Voeg de kokosmelk toe en mix tot een gladde soep, breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer warm, eventueel bestrooid met de geraspte kokosnoot. Dien op met naan- of stokbrood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 268; energie (kCal): 64; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,8; suikers (g): 4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 322,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Soep van tomaten, bananen en kokosmelkB