Recept zoekresultatenSoep van pastinaak met oesters en zeekraal
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:42
    B
  • Soep van pastinaak met oesters en zeekraal

Soep van pastinaak met oesters en zeekraal

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Voorgerecht
Soep van pastinaak met oesters en zeekraalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 holle oesters
  • 4 grote pastinaken (± 800 g)
  • 3 grote sjalotten
  • 100 g zeekraal
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. kooktijd

  1. Schil de pastinaken en snijd ze in kleine stukken. Hak de sjalotten grof. Fruit alles op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg na 5 min. 1 l water toe, samen met de verkruimelde bouillonblokjes en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
  2. Verwijder de laurierblaadjes, mix de soep fijn (liefst in de blender) en breng ze verder op smaak.
  3. Bak de zeekraal kort (hij moet krokant blijven) in een braadpan met de olijfolie.
  4. Open de oesters en leg ze in de borden met de hete velouté om ze lichtjes te pocheren. Werk af met zeekraal en serveer.

Tip: Wees zuinig bij het kruiden van de velouté: oesters en zeekraal zijn op zich al heel gezouten.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Voorgerecht
  • 00:00
    -00:42
    B
  • Soep van pastinaak met oesters en zeekraal