Soep van pastinaak en kastanje, mini-croque monsieurs met comté en bayonneham
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
1 op 5Andere
Overig
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 sneetjes Bayonneham
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 2 sjalotten
- peper
- 2 pastinaken
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g kastanjes
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 blokje gevogeltebouillon
- 1 takje dragon (voor de afwerking)
- 4 sneetjes Comté
- 40 g boter
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016030100528800000
F1994021700803500000
F2015060500309010000
F2015021200305210000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 25 min garen
- Schil de pastinaken en snijd ze in blokjes. Schil de sjalotten en stoof ze aan in olijfolie. Voeg de pastinaken en de kastanjes toe. Voeg water toe tot de groenten volledig bedekt zijn en voeg het bouillonblokje toe. Peper. Laat 25 min koken op een zacht vuurtje. Mix met de yoghurt, voeg indien nodig wat water toe. Kruid naar smaak.
- Beboter de sneetjes brood. Snijd de korst van de kaas. Leg een sneetje ham en een sneetje kaas op 4 sneetjes brood. Leg er een andere boterham bovenop en bak de croque monsieurs goudbruin.
- Dien de soep op met een in twee gesneden croque-monsieur.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 733; energie (kCal): 176; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 16,2; suikers (g): 3,9; vezels (g): 4; eiwitten (g): 7; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 637,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter,Herfst
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016030100528800000
F1994021700803500000
F2015060500309010000
F2015021200305210000
Laad nog 4 producten