Recept zoekresultatenSoep van doperwten en peultjes met gerookte forel
Delhaize logo
  • Soep van doperwten en peultjes met gerookte forelA

Soep van doperwten en peultjes met gerookte forel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Student,Terug naar school
Andere
Soep van doperwten en peultjes met gerookte forelA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 50 g diepgevroren peultjes
  • zout
  • 1 takje munt
  • 1 takje dille
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g Ardense gerookte forel
  • 1 sjalot
  • 100 g diepgevroren doperwtjes
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Zaden | Bruin lijnzaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Forelfilets | Ardeens | Gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Hak de sjalot fijn en stoof 3 minuten aan in olijfolie. Voeg de doperwten, de peultjes en het takje munt toe. Bedek met warm water. Zout, peper en laat 15 min. koken op een zacht vuurtje. Mix. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is.
    2. Dien de soep op met een gerookte forelfilet en garneer met lijnzaad en wat dille.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 133; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 2,8; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 415,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student,Terug naar school
    Lunch
    Alle seizoenen
    Andere
    • Soep van doperwten en peultjes met gerookte forelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sluimererwten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Zaden | Bruin lijnzaad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Forelfilets | Ardeens | Gerookt
    Dit product is niet meer beschikbaar