Recept zoekresultatenSoep van bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Soep van bospaddenstoelenB

Soep van bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Lunch
Soep van bospaddenstoelenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden
  • 350 g bospaddenstoelen
  • Dille, gesnipperd
  • 1,3 liters groentebouillon
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 4 plakken bacon, in smalle reepjes gesneden
  • 1 ui, versnipperd

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Champignons | Bosmengeling
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Bouillon | Groenten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut.
    2. Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
    3. Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
    4. Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
    5. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
    6. Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
    7. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.

    Kooktip

    • Lekker met: Verse sla, mmmh!
    • Serveer deze soep voor een feestelijk tintje in een uitgehold brood!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 117; energie (kCal): 28; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 114,07
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Winter
    Lunch
    • Soep van bospaddenstoelenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Champignons | Bosmengeling
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Bouillon | Groenten
    Dit product is niet meer beschikbaar