Recept zoekresultatenSoep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst
Delhaize logo
  • Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Andere
Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g bintjes
  • 2 preiwit
  • 2 bio zwarte pensen
  • 30 g verse kervel
  • 2 koffielepels gevogeltebouillon Delhaize taste of Inspirations
  • 1 feuille laurierblad
  • 30 cl melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Fruit de in rondjes gesneden prei gedurende twee min in een stoofpot met de olie. Voeg er de geschilde en in blokjes gesneden aardappels bij en de kerveltakjes. Overgiet met warm water envoeg er de gevogeltebouillon, het laurierblad en peper aan toe.
  2. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Pureer (of mix) en doe opnieuw in de kookpot. Voeg de melk erbij, kruid naar smaak en houd warm.
  3. Snijd voor het opdienen de bloedworst in dikke plakjes. Verwarm olijfolie in een pan. Doe de plakjes in de pan en laat ze snel bakken, waarbij je ze eenmaal omdraait.
  4. Doe de soep in borden die je versiert met de plakjes bloedworst en kerveltakjes.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Andere
  • Soep van aardappels en knapperige zwarte bloedworst