Soep met yoghurt en kekererwten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 240 g Bulgaarse yoghurts
- 1 koffielepel sesamzaadjes
- 150 g rivierkreeftenvlees
- 1 gegrilde rode paprika, fijngehakt
- 1/4 komkommer, ontpit, fijngehakt
- 2 eetlepels kekererwten, gebruiksklaar
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1/2 kl komijn
- sap van 1/2 citroen
- 100 g halfvolle kefir
- 1 eetlepel munt, fijngehakt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993092400169500000
S2014050800124230001
F2009011400296110000
F2015010600317900000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Meng in een kom de yoghurt, de kefir, het citroensap, de komijn, de look, zout en peper.
- Verdeel in glazen of kommetjes. Verdeel de kekererwten, de komkommer, de gegrilde paprika en het rivierkreeftenvlees over de glazen.
- Bestrooi met sesamzaadjes en fijngehakte munt.
Kooktip
Lekker bij Turks brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 277; energie (kCal): 66; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 5,5; suikers (g): 3,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 138,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993092400169500000
S2014050800124230001
F2009011400296110000
F2015010600317900000
Laad nog 4 producten