Recept zoekresultatenSoep met sobanoedels en zalm
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:05
  • Soep met sobanoedels en zalm

Soep met sobanoedels en zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Soepen
Soep met sobanoedels en zalm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g bio zalmfilets zonder vel
  • 15 g gedehydrateerde zwarte paddenstoelen
  • 4 cm gemberwortel
  • 2 zakjes misosoep
  • 8 stengels pijpajuin
  • 1,5 eetlepels tamarisaus (soja)
  • 225 g sobanoedels met boekweit

Begin met koken

Bereidingstijd: 15

  1. Week de zwarte paddenstoelen 15 minuten in lauw water.
  2. Warm 1,2 liter water op in een wok. Strooi de misosoep erin en meng.
  3. Maak de stengels pijpajuin schoon en doe ze in hun geheel in de bouillon. Voeg de geschilde gember in fijne schijfjes toe, samen met de uitgelekte zwarte paddenstoelen en de sojasaus. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Kook de noedels in ruim water beetgaar.
  5. Leg ondertussen de zalmmoten in de bouillon. Zet het vuur uit, dek af en laat 5 minuten pocheren. Verdeel de uitgelekte noedels over soepkommen. Leg 1 moot zalm in elke kom. Voeg de pijpajuin, champignons en gemberplakken toe. Giet de bouillon erover en dien meteen op.

Kooktip

In dit recept wordt de zalmfilet zachtjes gepocheerd in de soepbouillon die je van het vuur haalde. Door deze techniek is de zalm perfect bereid, met een rosé hart.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • 00:00
    05:05
  • Soep met sobanoedels en zalm