Recept zoekresultatenSoep met rijst, grijze garnalen en prei
Delhaize logo
 • Soep met rijst, grijze garnalen en preiC

Soep met rijst, grijze garnalen en prei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Soepen
Soep met rijst, grijze garnalen en preiC

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
 • 500 g fijngesneden prei
 • 100 g gepelde grijze garnalen
 • 100 g langkorrelrijst met normale kooktijd
 • 2 eetlepels olijfolie
 • peper
 • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
 • 1,3 l water

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min. + 15 min. kooktijd

 1. Doe de olie in een stoofpot en bak er de rijst en de prei in gedurende 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
 2. Neem van het vuur, voeg de grijze garnalen toe en breng op smaak. Laat 5 min. (van het vuur) rusten alvorens op te dienen. Serveer met knapperig stokbrood.

Kooktip

Blijft er nog soep over en wil je die 's anderendaags opwarmen, voeg dan wat water toe, want de rijst absorbeert nog vloeistof tijdens het afkoelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 181; energie (kCal): 43; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 184,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
 • Soep met rijst, grijze garnalen en preiC