Recept zoekresultatenSoep met moambe
Delhaize logo
  • Soep met moambeD

Soep met moambe

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Soep met moambeD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g zoete aardappelen
  • zout
  • 1 rode peper
  • 400 g Bio varkensgehakt
  • 800 g Moambe classic (blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels arachideolie
  • gehakte verse koriander

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min

  1. Doe 2 eetlepels olie in een grote kookpot en stoof de gehakte ui, de fijngesneden chilipeper en de in schijfjes gesneden lookteentjes op zacht vuur.
  2. Schil en snij intussen de zoete aardappelen in kleine blokjes.
  3. Doe ze bij in de kookpot, voeg ook 1 L water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 minuten op zacht vuur sudderen.
  4. Doe intussen 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak het gehakt goudbruin, breek het met een spatel in kleine stukjes.
  5. Neem de soep van het vuur. Voeg de kokosmelk en de moambe toe. Mix tot een gladde soep. Voeg het gehakt toe, zet opnieuw op het vuur en laat nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer met wat gehakte verse koriander en naanbrood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 780; energie (kCal): 189; vetten (g): 16,9; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 445,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Soep met moambeD