Recept zoekresultatenSoep met gekaramelliseerde uien, appel en verse geitenkaas
Delhaize logo
  • Soep met gekaramelliseerde uien, appel en verse geitenkaasB

Soep met gekaramelliseerde uien, appel en verse geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Soep met gekaramelliseerde uien, appel en verse geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg uien
  • 1/2 appel
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 125 g verse crottin van biogeitenkaas Le Larry
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonagold 6ST | Nieuwe oogst
    950 gr
    2,05 €/kg
    €1,95
    F2021060800082000000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Crottin van geitenkaas | Natuur | Bio
    125 gr
    25,52 €/kg
    €3,19
    F2013101400734800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. kooktijd

    1. Snipper de uien fijn en fruit ze op een vrij hoog vuur in een kookpot met de olie, zodat ze mooi kleuren. Voeg 1,2 l water, de tijm en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
    2. Snijd de appel net voor het opdienen in fijne staafjes. Voeg ze toe in de borden, bestrooi met de verkruimelde geitenkaas en werk eventueel af met verse tijm.

    Tip: Geef je soep een heel andere look: gebruik rode uien en/of mix ze vóór je de garnituren toevoegt.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 50 kcal - Vetten: 3,6 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 1,4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Voorgerecht
    • Soep met gekaramelliseerde uien, appel en verse geitenkaasB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonagold 6ST | Nieuwe oogst
    950 gr
    2,05 €/kg
    €1,95
    F2021060800082000000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Crottin van geitenkaas | Natuur | Bio
    125 gr
    25,52 €/kg
    €3,19
    F2013101400734800000