Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSnelle vol-au-vent Plat National
Delhaize logo
  • Snelle vol-au-vent Plat NationalC

Snelle vol-au-vent Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Snelle vol-au-vent Plat NationalC

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 600 g kippenborstfilets
  • 200 g gehaktballen (rauw) voor soep
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 250 g witte champignons
  • 1/2 citroen
  • 4 koninginnehapjes in bladerdeeg
  • 80 bloem
  • 1 dl room
  • 1,1 l water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 60 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Doe de juliennegroenten in een steelpan met de in vier gesneden kipfilets, verkruimelde bouillonblokjes en koud water. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  2. Bak ondertussen de in plakjes gesneden champignons in een pan met olijfolie. Haal ze uit de pan als ze goudbruin zijn en bak de soepballetjes op hun plaats bruin met de tijm. Bewaar alles.
  3. Zeef de bouillon en haal er 1 l uit. Smelt de boter op laag vuur in een ovenschaal en doe er de bloem over. Mix 2 minuten en voeg al roeren de bouillon toe. Doe er de crème fraîche bij en laat zachtjes sudderen.
  4. Scheur de kip met je vingers in hapklare stukken. Voeg ze toe aan de saus en doe er de gehaktballetjes, de champignons, gehakte peterselie en peper bij. Kruid naar smaak met nootmuskaat en citroensap.
  5. Verwarm het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en doe er het kippenmengsel bij. Serveer met frietjes en een salade.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Snelle vol-au-vent Plat NationalC