Recept zoekresultatenSnelle vacherin in een glaasje
Delhaize logo
  • Snelle vacherin in een glaasjeC

Snelle vacherin in een glaasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Dessert
Snelle vacherin in een glaasjeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 stevige bollen vanille-ijs
  • 350 g rode vruchten naar keuze
  • 70 g meringues
  • 100 g frambozencoulis
  • 10 g fijne poedersuiker
  • 10 cl verse room met 35% vetgehalte

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ijs | Vanilleroom
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    24,98 €/kg
    €9,99
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59
  • Coulis | Framboos | 80% fruit
    250 gr
    17,00 €/kg
    €4,25
  • Begin met koken

    1. Snijd indien nodig de rode vruchten in stukken (aardbeien, braambessen en grote frambozen). Hak de schuimgebakjes in grove stukken.
    2. Klop de verse room tot slagroom en roer er de fijne poedersuiker onder.
    3. Verdeel de meringues, de bollen ijsroom en de rode vruchten over vier glazen. Doe er de frambozencoulis en de slagroom bovenop.
    4. Serveer meteen.

    Kooktip

    Versier eventueel met enkele muntblaadjes.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 682; energie (kCal): 164; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 20,7; suikers (g): 19,9; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 326,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Overig
    Andere
    Dessert
    • Snelle vacherin in een glaasjeC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ijs | Vanilleroom
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    24,98 €/kg
    €9,99
  • Meringues | Wit
    100 gr
    15,90 €/kg
    €1,59
  • Coulis | Framboos | 80% fruit
    250 gr
    17,00 €/kg
    €4,25