Recept zoekresultatenSnelle kimchi van paksoi, gerookt op hooi
Delhaize logo
  • Snelle kimchi van paksoi, gerookt op hooiA

Snelle kimchi van paksoi, gerookt op hooi

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Hoofdgerecht
Snelle kimchi van paksoi, gerookt op hooiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 stronken paksoi, in de lengte gehalveerd
  • 1 handvol grof zeezout
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 rode chilipeper, in stukken
  • 1 peer, ongeschild en in grote stukken
  • 50 g gember, geschild en in stukken
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 50 g hooi (in de dierenspeciaalzaak)
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el knoflookolie
  • de geraspte schil van 1 biocitroen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    2 x 140 gr
    6,75 €/kg
    €1,89
  • Cassonade
    500 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
  • Olijfolie | Knoflook
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 4 u. 15 rusttijd

    1. Leg de paksoi met de snijkant naar boven in een grote kom of pan en bestrooi rijkelijk met grof zeezout. Leg er een gewicht op en laat 4 uur rusten. Spoel af onder koud stromend water. Knijp het overtollige vocht er voorzichtig uit. Laat 15 minuten drogen op een schone keukenhanddoek.
    2. Mix de tomatenpuree in de blender met de chilipeper, de peer, de gember, de knoflook en de suiker tot een gladde pasta. Wrijf de paksoi volledig in met de pasta.
    3. Leg het hooi op de uitdovende kolen van de barbecue of op de bodem van een stoompan.Leg de paksoi op het barbecuerooster of in een stoommand en laat 2 minuten onder deksel roken.
    4. Werk de gerookte paksoi af met het sesamzaad, de knoflookolie en de citroenzeste.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegan
    Hoofdgerecht
    • Snelle kimchi van paksoi, gerookt op hooiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    2 x 140 gr
    6,75 €/kg
    €1,89
  • Cassonade
    500 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
  • Olijfolie | Knoflook
    Dit product is niet meer beschikbaar