Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSnelle bladerdeeg gebakjes met aardbeien
Delhaize logo
  • Snelle bladerdeeg gebakjes met aardbeienD

Snelle bladerdeeg gebakjes met aardbeien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Pasen,Terug naar school
Dessert
Snelle bladerdeeg gebakjes met aardbeienD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g aardbeien
  • 2 eetlepels aardbeienconfituur
  • 40 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • munt
  • 1 pakje van 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 25 cl verse room
  • 3 el water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Confituur | Aardbeien
    265 gr
    7,89 €/kg
    €2,09
  • Bloemsuikermolen
    250 gr
    5,96 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    1. Zet een kom en de mixerkloppers in de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het ovenrooster uit.
    2. Prik de bladerdeegplakjes enkele keren in met een vork en smeer ze in met het losgeklopte ei. Leg er 3, met het bakpapier van de verpakking, op het rooster en laat ze in ong. 10 min. goudbruin bakken in de oven. Doe hetzelfde met de overige. Laat ze afkoelen.
    3. Snij de aardbeien in stukjes.
    4. Klop de room stijf in de koude kom en voeg de bloemsuiker toe.
    5. Verwarm de confituur met de eetlepels water, meng met de garde en laat lauw worden.
    6. Snij voorzichtig een vierkant uit het bolle deel van de bladerdeeggebakjes zodat je een kuiltje bekomt, een beetje kleiner dan de basis. Druk het uitgesneden deel zachtjes in de bodem. Verdeel de room over de gebakjes en leg er de aardbeien op.
    7. Besmeer met de confituursiroop, werk af met munt en serveer meteen.

    Kooktip

    Garneer de gebakjes niet op voorhand, zo blijft het bladerdeeg krokant.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 942; energie (kCal): 226; vetten (g): 16,1; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 17,5; suikers (g): 7,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 602,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Pasen,Terug naar school
    Brunch
    Zomer,Lente
    Dessert
    • Snelle bladerdeeg gebakjes met aardbeienD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Confituur | Aardbeien
    265 gr
    7,89 €/kg
    €2,09
  • Bloemsuikermolen
    250 gr
    5,96 €/kg
    €1,49