Recept zoekresultatenSnelle Gentse waterzooi Plat National
Delhaize logo
  • Snelle Gentse waterzooi Plat NationalB

Snelle Gentse waterzooi Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Snelle Gentse waterzooi Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g kippenborstfilets
  • 1 eierdooier
  • 500 g groenten voor juliennesoep
  • 450 g gekookte krieltjes
  • 2 dl room
  • 2 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 20 g boter
  • 1/4 bussel krulpeterselie
  • 1 kruidentuiltje
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Soepgroenten | Julienne
    500 gr
    2,50 €/kg
    €1,25
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. kooktijd

    1. Bak de juliennegroenten 2 minuten in een wok of grote sauteerpan met daarin de gesmolten boter. Voeg dan de in grote stukken gesneden kipfilet, de krieltjes, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
    2. Voeg de room toe en laat nog 2 minuten sudderen. Haal van het vuur en neem een ½ lepel saus. Giet het al roerend over het eigeel. Giet het daarna in de wok, voeg de gehakte peterselie toe en breng op smaak met nootmuskaat.
    3. Serveer direct in diepe borden.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Snelle Gentse waterzooi Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Soepgroenten | Julienne
    500 gr
    2,50 €/kg
    €1,25
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05