Recept zoekresultatenSneeuwwitte kerststronk
Delhaize logo
  • Sneeuwwitte kerststronkD

Sneeuwwitte kerststronk

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Kerst
Dessert
Sneeuwwitte kerststronkD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 75 g suiker (voor het beslag)
  • kerstversiering voor gebak (naar persoonlijke smaak)
  • 100 g witte chocolade
  • 1 vanillestok
  • wat extra bloemsuiker
  • 1 eetlepel bloemsuiker (voor de slagroom)
  • 7 g gelatine
  • 2 dl volle room
  • 1/2 citroen
  • 2 rijpe mango's
  • 1 snuifje zout
  • 1 klontje boter
  • 3 eieren
  • 75 g zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels suiker (voor de fruitvulling)
  • bakpapier

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Voor de fruitvulling: schil de mango’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de suiker toe, wat citroensap en een scheutje water. Kook het fruit zacht en mix de compote fijn.
  2. Week de blaadjes gelatine in een beker met koud water.
  3. Roer de fruitmoes door een zeef. Gebruik hiervoor de bolle zijde van een lepel.
  4. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door het warme fruit, tot ze opgelost zijn. Laat de mangopuree afkoelen en opstijven in de koelkast.
  5. De rolcake bakken: doe de eieren in de beker van de keukenmachine en klop het mengsel schuimig.
  6. Laat de machine draaien en voeg de suiker in delen toe, tot alle korrels zijn opgelost.
  7. Zeef de bloem en spatel ze door het eiermengsel, samen met een snufje zout.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C.
  9. Gebruik een beetje boter om een vel bakpapier vast te kleven op een vlakke bakplaat. Schep het beslag op het bakpapier en strijk het egaal uit.
  10. Bak het biscuitbeslag 7 minuten op 200°C.
  11. De slagroom bereiden: giet de room in de mengschaal van de keukenmachine. Voeg wat bloemsuiker toe en het binnenste van een vanillestokje.
  12. Klop het mengsel tot een luchtige, stevige slagroom.
  13. De kerststronk afwerken: roer de gekoelde en opgesteven mangocompote los. Bestrijk het gebak in met een laag van de vulling. Blijf ongeveer 5 cm weg van de randen.
  14. Rol het gebak voorzichtig op. Snijd de randen bij en leg de rol op een rooster, met de ‘naad’ onderaan.
  15. Spatel een egale laag vanilleslagroom over de volledige rol. Rasp er vervolgens een laagje witte chocoladeschilfers over en bepoeder de kerststronk met bloemsuiker.
  16. Versier de sneeuwwitte kerststronk naar persoonlijke smaak. Bewaar hem koel en droog.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 995; energie (kCal): 239; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 6,8; koolhydraten (g): 26,5; suikers (g): 20,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 330,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Sneeuwwitte kerststronkD