Recept zoekresultatenSneeuwwitje-cupcakes
Delhaize logo
  • Sneeuwwitje-cupcakes
Sneeuwwitje-cupcakes

Sneeuwwitje-cupcakes

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 150 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g frambozen
  • 150 g griessuiker
  • 3 el melk
  • 200 g Philadelphia Natuur (1 schaaltje)
  • veelkleurige suikerparels
  • 6 cl verse room
  • 100 g witte chocolade
  • 1 zakje baking powder (10 g)
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 150 g “Dessert Callets” (of pure dessertchocolade, in stukjes gehakt)
  • zout
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g frambozen
  • 150 g griessuiker
  • 3 el melk
  • 200 g Philadelphia Natuur (1 schaaltje)
  • veelkleurige suikerparels
  • 6 cl verse room
  • 100 g witte chocolade

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verwarm de in stukjes gesneden boter in een kookpot op heel zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, 100 g chocolade toe en laat smelten. Neem van het vuur, laat 1 min. staan en klop met de garde. Voeg dan de eieren en de melk toe, meng goed.
3
Meng de suiker met de bloem, het baking powder, het zout en de resterende 50 g chocolade. Giet dit mengsel in één keer in de kookpot en meng snel zonder een perfect glad beslag te willen bekomen.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en schep een lepel beslag in elk vormpje. Verdeel 100 g frambozen over de vormpjes en bedek met het resterende beslag. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
5
Breng de room in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur, voeg de gehakte, witte chocolade toe. Laat 1 min. staan, roer met de garde. Giet het mengsel in een kom en voeg de kaas toe, meng goed en zet 1 uur in de koelkast.
6
Bedek de muffins met de witte chocoladeroom, leg er een framboos op en bestrooi met suikerparels. Serveer koel.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verwarm de in stukjes gesneden boter in een kookpot op heel zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, 100 g chocolade toe en laat smelten. Neem van het vuur, laat 1 min. staan en klop met de garde. Voeg dan de eieren en de melk toe, meng goed.
3
Meng de suiker met de bloem, het baking powder, het zout en de resterende 50 g chocolade. Giet dit mengsel in één keer in de kookpot en meng snel zonder een perfect glad beslag te willen bekomen.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en schep een lepel beslag in elk vormpje. Verdeel 100 g frambozen over de vormpjes en bedek met het resterende beslag. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
5
Breng de room in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur, voeg de gehakte, witte chocolade toe. Laat 1 min. staan, roer met de garde. Giet het mengsel in een kom en voeg de kaas toe, meng goed en zet 1 uur in de koelkast.
6
Bedek de muffins met de witte chocoladeroom, leg er een framboos op en bestrooi met suikerparels. Serveer koel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Picknick
Overig
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO

Côte d'Or

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO

180 gr

Bio

€6,65

Frambozen | Bio

Delhaize

Frambozen | Bio

100 gr

Bio

€3,49

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Smeerkaas | Kruidenkaas | Fijne Kruiden

Philadelphia

Smeerkaas | Kruidenkaas | Fijne Kruiden

2 × 185 gr

€5,38

Suiker | Parelkorrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Parelkorrel

500 gr

€3,15

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Chocolade | Wit | Krokante rijstkorrels

Galak

Chocolade | Wit | Krokante rijstkorrels

125 gr

€2,55

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Totaal:
€29,49