Delhaize logo
  • SneeuwvlokkenE

Sneeuwvlokken

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
SneeuwvlokkenE

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 1 ei
  • 375 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 200 g rietsuiker
  • 230 g zachte gezouten boter
  • 1 eiwit
  • 2 koffielepels citroensap
  • 300 g bloemsuiker
  • spuitzak
  • bakpapier

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    27,09 €/kg
    €1,49
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    750 gr
    4,73 €/kg
    €3,55
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. baktijd + 2 u rusttijd

    1. Bewerk de malse boter en de suiker in de keukenrobot tot een homogene massa. Voeg het ei toe, klop opnieuw en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Meng het deeg kort verder. Voeg bloem toe indien het mengsel te kleverig is.
    2. Vorm een platte deegbol, wikkel er vershoudfolie rond en laat 2 u in de koelkast rusten.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol en gebruik uitsteekringen met verschillende diameters om er cirkels uit te snijden. Schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat 5 min. op een koele plaats rusten.
    5. Bak de zandkoekjes 10 min. in de oven. Schik ze, wanneer ze lauw zijn, op een rooster en laat ze volledig afkoelen.
    6. Maak het glazuur: klop het eiwit samen met het citroensap in een slakom of in de kom van de keukenrobot op. Meng tot een glad, glanzend en niet te vloeibaar glazuur.
    7. Bestrijk de zandkoekjes met een laagje glazuur en laat drogen. Giet de rest van het glazuur in een spuitzak en snijd er een klein puntje vanaf zodat je fijne streepjes 

    Kooktip

    • Het deeg loopt wat uit tijdens het bakken. Laat dus voldoende ruimte tussen de rondjes deeg op de bakplaat om ‘Siamese koekjes’ te vermijden.
    • 1 portie = 2 koekjes
    • 253 Kcal per stuk

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1772; energie (kCal): 424; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 10,5; koolhydraten (g): 63,6; suikers (g): 41,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 509,22
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    Winter
    Dessert
    • SneeuwvlokkenE

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    27,09 €/kg
    €1,49
  • Ruwe rietsuiker | Easy
    750 gr
    4,73 €/kg
    €3,55
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75