Recept zoekresultatenSneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze
Delhaize logo
  • Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 dl bruin Florival bier
  • 3 eetlepels zachte sherry
  • 2 el sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Hoi Sin-saus
  • 650 g Ierse lamsbout, in sneden
  • 1 koffielepel geraspte gember
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 lente-uitjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sherry Manzanilla 15% Alc.
    75 cl
    9,53 €/l
    €7,15
    S1992050400233110000
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    19,40 €/l
    €4,85
    S2009071000012980000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
    S2001040900005340000
  • Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€6,00
    F2011012700594500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. marineren

    1. Meng in een rechthoekige schotel de Hoi Sin-saus met de sherry, het bier, de sojasaus en de sesamolie. Kruid met peper en zout.
    2. Voeg de gesnipperde lente uitjes, de geperste lookteentjes en de gember toe. Laat de sneden lamsvlees gedurende 30 min. marineren.
    3. Dep het vlees droog en strijk het in met olijfolie. Laat het 2 min. aan elke kant roosteren op een heel warm grilltoestel of de barbecue. Kruid met peper en zout.
    4. Snij het vlees in fi jne plakken. Verdeel over de borden. Bestrooi met koriander.

    Kooktip

    • Lekker met een quinoasalade op smaak gebracht met sojasaus. Voeg er kerstomaten, lente-uitjes en koriander aan toe.
    • Deze marinade is ook geschikt voor varkensvlees en gevogelte.
    • Gezondheidstip: lamsvlees is doorgaans nogal rijk aan verzadigde vetzuren. Maar dankzij deze “Aziatische” bereidingswijze is het resultaat verrassend licht.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Sneden Ierse lamsbout op Aziatische wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sherry Manzanilla 15% Alc.
    75 cl
    9,53 €/l
    €7,15
    S1992050400233110000
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    19,40 €/l
    €4,85
    S2009071000012980000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
    S2001040900005340000
  • Bout | Lam | Been | Snede | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-23,99€/kg
    +/-€6,00
    F2011012700594500000