Recept zoekresultatenSmoothiebowl met avocado, banaan en honing
Delhaize logo
 • Smoothiebowl met avocado, banaan en honingA

Smoothiebowl met avocado, banaan en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Tussendoortje
Smoothiebowl met avocado, banaan en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 avocado's
 • 5 bananen
 • 2 kiwi's
 • 3 citroenen
 • 4 eetlepels amandeldrink
 • 2 eetlepels chiazaad
 • 50 g mix gojibessen en bessen
 • 4 el honing

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 20 min rusttijd

 1. Doe de amandeldrink en de chiazaadjes in een kommetje en roer. Zet opzij tot de chiazaadjes de amandeldrink helemaal opgenomen hebben.
 2. Pel 4 bananen, de avocado’s en verwijder de pitten. Pers de citroenen.
 3. Doe de bananen, de avocado’s en het citroensap in de blender en blend. Voeg dan honing toe naar smaak en mix nog even.
 4. Verdeel de smoothies over 4 kommetjes.
 5. Pel en snijd de kiwi's en de overige banaan in fijne schijfjes.
 6. Werk elke smoothie af met enkele kiwischijfjes, enkele schijfjes banaan en werk af met de mix van gojibessen en bessen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 547; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 14; suikers (g): 9,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 616,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Ontbijt
Alle seizoenen
Tussendoortje
 • Smoothiebowl met avocado, banaan en honingA