Recept zoekresultatenSmeuïge carré’s met frambozen en rabarber
Delhaize logo
 • Smeuïge carré’s met frambozen en rabarberD

Smeuïge carré’s met frambozen en rabarber

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Buiten eten,Picknick
Snack
Smeuïge carré’s met frambozen en rabarberD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
 • 100 g frambozen
 • 300 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
 • 200 g malse boter
 • 225 g griessuiker
 • 200 g zelfrijzende bloem
 • 3 eieren op kamertemperatuur
 • 1 mespunt zout
 • 5 cl karnemelk

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. voorbereidingstijd + 35 min. kooktijd

 1. Verwarm de oven voor op 160°C.
 2. Maak het deeg met de elektrische garde, waarbij je mengt telkens als je een ingrediënt hebt toegevoegd. Begin met de malse boter en 200 g suiker, doe er dan een voor een de eieren in hun geheel bij. Giet er vervolgens de karnemelk bij, dan de bloem en het zout. Klop verder op tot een heel luchtig deeg.
 3. Bekleed een rechthoekige vorm (22 x 32 cm) met bakpapier en giet het deeg erin. Snij de rabarberstelen in kleine stukken. Leg deze op het deeg zonder ze erin te drukken; doe hetzelfde met de frambozen. Bestrooi met 25 g suiker en laat 35 min. bakken in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
 4. Snij in 12 carré’s en geniet ervan op kamertemperatuur.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1246; energie (kCal): 298; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 38,2; suikers (g): 25,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 293,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Buiten eten,Picknick
Overig
Zomer
Snack
 • Smeuïge carré’s met frambozen en rabarberD